måndag 31 oktober 2011

#27 Faces in the crowd (2011)

Efter en sammanstötning med en seriemördare förlorar Anna förmågan att känna igen folks ansikten, t.o.m. på de som står henne närmast.

Att lida av prosopagnosi (dvs sk "face-blindness") måste vara hemskt, att inte ens kunna känna igen ansiktet på sin pojkvän, eller ens sin egen pappa. Att någon du sitter och pratar med i ett ögonblick skulle kunna vara någon helt annan. Då gäller det verkligen att börja lära sig att se detaljer som står ut hos alla olika personer, typ ärr, födelsemärken eller om de råkar vara exceptionellt dåliga på att knyta sin slips.
     Filmen må inte komma ut på bio, men ändå har den ju åtminstone tre större ansikten Milla Jovovich är väl det största (henne skulle vi väl alla känna igen om hon började sparka skiten ur zombies framför oss (Alice)), sen har vi Julian McMahon (honom kan vi ju känna igen som mannen med delar av sitt ansikte fullt av metall (Dr. Victor von Doom)), och till sist har vi Michael Shanks (mannen som dött flest gånger, toppad endast av Kenny (Dr. Daniel Jacksson)).
     En spännande typ deckar-thriller, med inslag av lite skräck, jag menar vem är inte skräckslagen om den vaknar upp bredvid ett helt nytt ansikte som ligger och pratar till dig som om ni känt varandra i år? Bra gjord och bra skådespel från fröken Jovovich och snyggt goatee på herr McMahon.

Jag ger "Faces in the crowd" betyget 7 / 10
Speltid: 1 tim 43 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar