fredag 14 oktober 2011

Le Secret de la Licorne (1991-92)

På en loppmarknad fyndar Tintin ett gammalt modellskepp. Genom en olycka finner Tintin att centermasten gömde en bit pergament med ledtrådar för en riktig skattjakt. Nu sätter Tintin och Haddock av för att leta reda på resten av ledtrådarna.

Det är ganska roligt att se hur man kan leva sig in i gamla historier ibland, och Haddock är inte sämre han på att leva sig in i sitt berättande om hur hans förfader riddar Haddock slogs för skeppet Enhörningen.
     Haddocks förfader, som egentligen heter François de Haddoque på franska, baserades på en admiral Sir Richard Hoddock som levde under 1600- och början av 1700-talet, detta efter att Hergé upptäckte att den riktiga admiralen var lik kapten Haddock både till utseende och uppförande. Richard Haddock ska ha varit kapten på ett skepp som under ett slag började brinna, vilket medförde att han var tvungen att överge skeppet och sedan bli räddad till sjöss.
     Piraten som den tecknade Haddock slåss mot ska även han ha funnits på riktigt, han hette i verkligheten John Rackham och var kapten på ett skepp med två kvinnliga pirater.
     Ett spännande äventyr som ska bli riktigt spännande att se på bio när Steven Spielberg och Peter Jackssons datoranimerade version, The Adventures of Tintin, har premiär 28 oktober 2011.

Jag ger "Le Secret de la Licorne" betyget 8 / 10
Speltid: 1 tim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar