måndag 3 oktober 2011

L'Oreille cassée (1991-92)

En natt blir en Arumbaya-fetisch stulen från museet. Bröderna Dupont blir inkallade för att undersöka saken och Tintin åker dit för att få skriva en artikel om händelsen, samtidigt återvänder fetischen till sin plats med ett anonymt meddelande om att den bara blev tillfälligt stulen pga. en vadslagning. Tintin upptäcker efter lite efterforskning att den återlämnade fetischen är en kopia. Någon dag senare blir en känd träskulptör funnen död i sin lägenhet, troligen pga. en olycka med en gasspis. Tintin finner allt detta mycket mystiskt och reser bl.a. till Sydamerika för att undersöka saken närmare.

Ännu ett spännande Tintin-äventyr, men som tidigare så är det en del händelser som inte tagits med från originalserierna. Men det finns ju tyvärr inget man kan göra åt den saken, de verkar ju åtminstone ha bestämt sig för att det är bättre om man delar upp varje äventyr i ett par delar än i bara en, i alla fall. Rekommenderas som tidigare äventyr varmt, speciellt till alla Tintin-fans därute.
     Ett lite roligt misstag animatörerna gjorde när de tecknade det här äventyret har med fetischen att göra; håll utkik när Ridgewell berättar om Walkers besök hos Arumbayanerna, och när han får fetischen med det sönderslagna örat. Precis när stammens hövding ska ge Walker fetischen så är båda öronen sönderslagna, men när Walker har tagit emot den så är det högra örat helt... Magiskt...

Jag ger "L'Oreille cassée" betyget 8 / 10
Speltid: 1 tim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar