tisdag 11 oktober 2011

Le sceptre d'Ottokar (1991-92)

En dag finner Tintin en portfölj på en bänk i parken. Han lyckas hitta ägaren, sigillografen Halambique, och blir erbjuden att följa med till Syldavien, för att hjälpa professorn med hans forskning. Men snart upptäcker Tintin spår en komplott att stjäla Kungens spira och därmed tvinga honom att abdikera.

Det låter lite roligt när Tintin går runt och frågar syldaverna om de pratar svenska, varför skulle de göra det egentligen? Det känns verkligen konstigt hur många det är som är med i komplotten, det verkar ju vara var och varannan person som Tintin stöter ihop med.
     Hergé ska ju ha gjort efterforskningar sen flera äventyr tillbaka för att göra allt Tintin råkar ut för ska vara mer verklighetstroget. Men att kastas ut ur ett flygande flygplan och överleva tycker jag låter väldigt otroligt. Iofs kan planet ha flugit lite lägre, och det är säkert inte omöjligt att man överlever, sen hjälpte nog lite att han landade på en vagn med hö. Hur som helst, han har ju väldigt mycket tur när det gäller olyckor.
     Milou ser riktigt gullig ut, när han i slutet spatserar in i kungens kammare, de lyckades verkligen göra honom söt när han ska gå och se stolt ut.

Jag ger "Le sceptre d'Ottokar" betyget 8 / 10
Speltid: 1 tim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar