tisdag 25 oktober 2011

Tintin et les Picaros (1991-92)

Bianca Castafiore, Irma och Igor Wagner, samt Dupontarna har arresterats i San Theodoros av general Tapioca under misstankar till planering av en komplott mot generalen. Efter att ha fått en inbjudan från Tapioca beger sig Tintin, Haddock och Kalkyl dit för att ta sig en titt på pappren som har med arresteringen att göra. Men precis som Tintin misstänker redan från början är allt i själva verket en fälla.

Det här var det sista hela äventyret Hergé lät Tintin uppleva, det finns ytterligare ett album, men det avslutades aldrig.
     Tintin verkar ha börjat växa upp lite, han verkar ha skaffat sig hobbys som han inte tidigare haft (åtminstone som han inte visat), att köra motorcykel och träna yoga. Men han är ju trots allt bara runt 18 år nu, det är iaf vad Hergé sagt i en intervju.
     Något måste ha hänt, den blonda mannen försöker undgå upptäckt genom att bära en förklädnad, dvs en hatt. Han befinner sig i San Theodoros redan innan Tintin och Haddock anländer till landet. Han går även runt under carnivalen, i folksamlingen utanför Tapiocas palats. Han letar väl säkert efter Tintin...

Jag ger "Tintin et les Picaros" betyget 8 / 10
Speltid: 1 tim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar