söndag 2 oktober 2011

Tintin en Amérique (1991-92)

1931 har Tintin begett sig till USA för att bl.a. besöka Chicago och skriva om dess kriminalitet. Tintitns rykte förgår honom och Chicagos gangsters vill inte att han ska komma och sätta käppar i deras hjul. Gång på gång försöker de göra sig av med Tintin, men Tintin hjälper istället polisen att ta ned den beryktade Al Capone och hans gäng.

Jag såg den första av Tintin-filmerna på svenska, och vilken nostalgi tripp det var. Det var roligt att återigen få se Tintin och Milou.
     En lite rolig detalj med vissa karaktärer var att deras överläpp ibland är svarta, medan andra gånger så är de hudfärgade. Så ibland är de renrakade och ibland har de mustasch. Det roligaste är om det råkar ske inom samma scen.
     Som omslaget till albumet antyder så ska Tintin under det här äventyret stöta ihop med en stam indianer, och detta sker också, men inte i den 23 minuter långa filmen. Av någon anledning har de inte gjort detta äventyr längre än att det bara är en del av allt som händer som visas, de har struntat i massor, bara för att det ska få plats i 23 min 15 sek. Detta var lite av en besvikelse, men då kommer det bara bli så mycket mer intressant att läsa serierna sen.
     Denna redigering drar ner mitt betyg lite, men det är fortfarande en riktigt bra film och rekommenderas varmt. En lite lustig inflik är att Tintins äventyr var först 24 st seriealbum som senare gjordes till en tv-serie i tre säsonger och detta, som egentligen är det tredje äventyret vi får följa Tintin i, är det sista avsnittet i den serien.

Jag ger "Tintin en Amérique" betyget 7 / 10
Speltid: 30 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar