söndag 2 oktober 2011

Les Cigares du Pharaon (1991-92)

På en kryssning träffar Tintin professor Syklon, som erbjuder Tintin att få följa med och leta efter farao Kikh-Oskhs grav i Egypten. När de kommer till graven försvinner Syklon mystiskt, och Tintin upptäcker mängder med cigarrer. Senare upptäcker han att cigarrerna egentligen är fyllda med opium som smugglas bl.a. till Indien. Nu är det upp till Tintin att stoppa smuggelkartellen.

Det här äventyret var mer tillfredsställande än när han är i Amerika, här verkar de nämligen ha fått in mer av den ursprungliga handlingen, antagligen för att de den här gången hade delat upp äventyret i 2 x 23 min. Men det var troligen för att det var fr.o.m. faraos cigarrer som Hergé bestämde sig för att göra efterforskningar om de platser Tintin skulle komma att besöka och det som han träffar på där, därför räknas det här som det första riktiga Tintin-äventyret.
     Det var roligt att för första gången få träffa på Dupontarna, igen. I det här äventyret får man träffa på några karaktärer som man fått se i enstaka serierutor i tidigare serie-album. Dupont och Dupont förekommer i en ruta i Tintin au Congo och den rike producenten Roberto Rastapopoulos som förekom i en ruta i Tintin en Amérique (på en tillställning i Tintins ära).

Jag ger "Les Cigares du pharaon" betyget 8 / 10
Speltid: 1 tim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar