onsdag 19 oktober 2011

Objectif Lune (1991-92)

Tintin och Haddock blir bjudna att komma och hälsa på Kalkyl i Syldavien, och se hans senaste projekt. Men att det handlar om en månraket var det ingen av dem som väntade sig. Men någon inom projektet är inte helt och hållet den som den utger sig för att vara, men vem är det?

Början till ytterligare ett riktigt spännande äventyr, men vad är det som inte är spännande med rymdraketer och månfärder?
     När Tintin beger sig upp till luftschaktet för att leta efter de två fallskärms hoppande spionerna så slås han ut av en som varit gömd, men hur då egentligen? Allt man får se är hur den gömda spionen riktar en pistol mot Tintin, och sen faller han till marken... När han senare vaknar upp i sjukstugan på basen så har han ett lindat huvud. Blev han skjuten i huvudet eller bara slagen medvetslös?
     Det befinner sig ju en mullvad inom rymdprojektet, men i det här äventyret får man ju aldrig öppet veta vem det är. Men lyssnar man när mullvaden petar ut hemliga dokument till en av spionerna så kan man lista ut vem det är genom att lyssna noga på dennes röst.
     I ett inlägg om ett tidigare äventyr (Lile noire) så skrev jag om att det var en blond man som verkade följa efter Tintin. Nu har han en än gång dykt upp, men denna gång råkar han inte bara befinna sig på samma gata som Tintin, den här gången är han inne i det tillhåll som äventyrets skurkar håller till i. Det måste vara någon sorts komplott mot Tintin. Det kan ju inte bara vara ett sammanträffande som den här onämnbara, blonda mannen dyker upp fört i närheten av Tintin vartän han beger sig, och sen i samma rum som skurkarna som håller på och försöker kapa den radiostyra månraketen Kalkyl har byggt.

Jag ger "Objectif Lune" betyget 9 / 10
Speltid: 1 tim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar