måndag 24 oktober 2011

Tintin au Tibet (1991-92)

Tintin och Haddock är på semester. På nyheterna hör de om en flygolycka i Nepal. I en dröm hör Tintin Tchang ropa på hans hjälp, och dagen efter läser Haddock att pojken omkommit i kraschen. Sagt och gjort, Tintin, Haddock och Milou reser dit för att leta reda på och rädda den förmodat döda pojken.

Den blonda mannen förföljer verkligen den unge reportern. Den här gången är han ute på öppen gata i Katmandu.
     Det är ju lite lustigt att när Tintin först frågar tjerpan Taky vägrar han att visa vägen pga att det är "för farligt". Men när Tintin börjar gå ensam iväg (självklart med Milou i sällskap), så kommer Haddock, Taky och tre bärare för att hjälpa honom i sitt letande. Haddock måste verkligen vara en grymt karismatisk person med enorma övertalningsförmågor han inte ofta visar, hur annars borde han ha kunnat övertala Paky att visa vägen upp till olycksplatsen i bergen?
     Spännande att få se lite övernaturligt och mystik i det här äventyret. Den mytomspunna yetin, eller m som den tydligen kallas av munkarna i bergen. Och en profet eller en siare, eller vad han nu kan vara för något, som svävar en halvmeter ovanför marken varje gång han får en uppenbarelse.

Jag ger "Tintin au Tibet" betyget 8 / 10
Speltid: 1 tim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar