måndag 24 oktober 2011

Coke en Stock (1991-92)

Dr. Müller har tagit makten från Emiren Mohammed been Kalish Ezab, i Khemed. Pga detta skickar Emiren sin son Abdullah med några tjänare till Molansart för att bo med Tintin och Haddock, där det är säkert. När de hör om maktskiftet i Wadesdah reser de genast dit för att hjälpa sin vän att ta tillbaka makten. Men det finns några som inte vill att Tintin ska blanda sig i och försöker göra allt för att stoppa honom från detta.

Det här är det äventyret där väldigt många av Tintins gamla bekanta gör gästspelningar, Hergé har fört ihop personer från äventyr som daterar ända bak till Les Cigares du Pharaon, och sen ska det även nämnas (åtminstone i albumet) några som man inte får se (det finns t.o.m. en person som det refereras till som kommer dyka upp först i Tintins sista hela äventyr).
     De som förts ihop är:
        - General Alcazar (L'Oreille cassée och Les 7 Boules de Cristal)
        - Emir Ben Kalish Ezab och Abdullah (Tintin au pays de l'or noir)
        - Roberto Rastapopoulos (Les Cigares du Pharaon och Le Lotus Bleu)
        - Oliveira da Figueira (Les Cigares du Pharaon och Tintin au pays de l'or noir)
        - Dr. Müller (L'ile Noire och Tintin au pays de l'or noir)
        - Dawson (Le lotus bleu)
        - Allan Thompson (Les Cigares du Pharaon och Le Crabe aux pines d'or)
        - Bianca Castafiore (Le Sceptre d'Ottokar, Les 7 Boules de Cristal och L'Affaire Tournesol)
        - Serafim Svensson (L'Affaire Tournesol)
     Den blonda mannen dyker återigen upp, även i detta äventyr. Även den här gången befinner han sig på ett hotell, den här gången är det dock inte Kalkyl som bor där, utan General Alcazar. Liksom sist så går han förbi i lobbyn när Tintin och Haddock pratar med receptionisten.
     Lagom spännande äventyr, det kan dock kännas lite segt emellanåt. Men det är alltid roligt att få se ny vänner läggas till i Tintins arsenal av kontakter han skaffat genom de snart tjoget äventyr, mannen i mitten på omslaget, dvs piloten som försökte skjuta Tintin och Haddock visar sig ju vara en riktig hyvens kille och blir snabbt både Tintins och Haddocks vän.


Jag ger "Coke en Stock" betyget 8 / 10
Speltid: 1 tim

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar