måndag 3 oktober 2011

#9 Will Success Spoil Rock Hunter? (1957)

Rockwell Hunter jobbar på en stor reklambyrå. Han får genom en kollega reda på att företaget håller på att förlora en av sina största kunder, och han får den briljanta idén att de borde ha skådespelerskan Rita Marlowe att rekommendera läppstiftet kunderna säljer. Men Rita vill i gengäld ha en tjänst från Rock.

Den här satiren på den kommersiella världen och televisionen, är något alla borde se. Den kritiserar mycket av den amerikanska vardagen på 50-talet, men gör det på ett roligt sätt. Moralkakan kan, som i de flesta amerikanska produktioner, bli en aning mycket, men vad kan man vänta sig?
     Fröken Marlowe, liksom många kända profiler, verkar ha en fallenhet för att klä sig i de konstigaste kläderna de kunde finna, det ska gärna vara skrikigt färgade kläder, eller bara gå klädd i något med enorma prickar på (tillsammans med sin ny-prickade pudel såklart).
     Ett tips från mig är dock att Inte se filmen om ni är bakfulla, har huvudvärk eller bara är känsliga för gälla läten; Rita utstöter nämligen i var och varannan scen hon är med i en väldigt hög, ljus ton som skär lite i öronen.

Jag ger "Will Success Spoil Rock Hunter?" betyget 8 / 10
Speltid: 1 tim 33 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar