torsdag 31 maj 2012

#201 A Nightmare on Elm Street part 2: Freddy's Revenge (1985)

En tonårspojkes drömmar hemsöks av Freddy Krueger som är ute efter att besätta honom för att fortsätta sitt mördande i den verkliga världen.

Robert Englund är tillbaka med sin handfull knivar och sitt smått psykopatiska beteende. Här ska han hemsöka och mörda i den verkliga världen istället för som i första filmen där han mördarde alla ungdomar i deras drömmar. Man kan ju förstå att Freddy kan hemsöka någon för att lättare nå sina mål, men att Jesse förvandlas till honom när det är Freddy som är i kontroll verkar vara aningen mycket, att han av någon anledning förvandlas och får ett helt nytt utseende, nya kläder och till och med en hatt, när han inte haft någon huvudbonad alls tidigare. Eller när Freddy gör en alien och ploppar ut ur Jesses torso innan han skär sönder Jesses kompis.
     Skådespelen är för det mesta ganska dåliga och manuset är inte heller det helt bra rakt igenom. Ett plus är däremot att de försökt tänka utanför lådan och köra på något som är så lite likt den förra filmen som möjligt, vilket de lyckats ganska bra med.

Jag ger "A Nightmare on Elm Street part 2: Freddy's Revenge" betyget 6 / 10
Speltid: 1 tim 27 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar