måndag 28 maj 2012

#200 What to expect when you're expecting (2012)

En titt in i kärleken genom ögonen på fem sammankopplade par som upplever all den spänning och alla överraskningar som omger barnahavande, och oundvikligen komma att inse den unversiella sanningen om att vad du än planerar så kommer livet levirera något oplanerat.

Ytterligare en form av film där det är många huvudkaraktärer och alla dessa är på något sätt sammankopplade; till exempel  genom att vara släkt, vänner, kollegor eller ödesbestämda att vara delaktiga i samma bilolycka. Denna filmtyp är hyfsat populär idag, det är många filmer som är uppbyggda med denna grundidé i botten.
     Man har lyckats få med många olika förutsättningar och utgångar som kan ske när det handlar om att bli föräldrar; o-/tur med smärtor, detsamma med hormoner och adoption för att nämna några. Allt detta ger tittaren, som kanske inte kan så mycket eller är van vid blivande föräldraskap, en bättre inblick i hur det kan gå och vad man kanske kan ha att förvänta sig.
     Det är många kända ansikten med i bild, som till exempel Chris Rock och Cameron Diaz, men även ett gäng man mer bara känner igen, Joe Manganiello och Elizabeth Banks. Skådespelet från alla såg bra ut, de går in i sina roller och man tror på att de är blivande eller kanske redan är föräldrar. Man har dragit en lagom gräns mellan komik och drama, den är rolig, men det går inte till överdrift och blir smaklöst, med tanke på vad som händer vissa karaktärer i filmen.

Jag ger "What to expect when you're expecting" betyget 8 / 10
Speltid: 1 tim 50 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar