onsdag 9 maj 2012

#184 21 Jump Street (2012)

Ett par dåligt presterande poliser skickas tillbaka till ett lokalt high school för att smälta in och ta ner en drogring.

Baserad på TV-serien från 80-talet, och med baserad så syftar det endast på namnet och den absolut grundläggande idén, dvs två vuxna poliser som går undercover i en skola. I övrigt ska den inte vara lik på något sätt, t.ex. finns det fler explosioner här än i den äldre. Manuset är bra skrivet, många roliga skämt utöver alla de roliga händelser som försigår, dock är den förutsägbar, men det är å andra sidan svårt att inte göra en film som är förutsägbar på något plan nu för tiden. Men är man ute efter en rolig film, men även vill ha lite action så kan det här vara ett alternativ.
      Jonah Hill och Channing Tatum spelar de två underpresterande poliserna bra, den ena smart men inte i fysisk toppform och den andra en muskelknutte men inte direkt det plugghuvud han egentligen skulle vilja vara. Som en liten överraskning så dyker det upp tre skådespelare som var delar av TV-serien; Holly Robinsson Peete, Peter DeLuise och en sista stjärna som inte kommer avslöjas här.

Jag ger "21 Jump Street" betyget 7 / 10
Speltid: 1 tim 49 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar