tisdag 1 maj 2012

#175 Assassination of a High School President (2008)

På ett katolskt gymnasium, den populära tjejen slår sig samman med en andraårsstuderande skoltidningsreporter för att undersöka ett fall av stulna SAT prov. När duon väl börjar fokusera på sin misstänkta, börjar en större konspiration uppdagas.

Filmen har fått känslan av en gammal deckare, typ Noir-stil, inte som i kläder eller utseendet på något sätt, men istället det att man får höra huvudkaraktärens, Funkes, tankar och tankegångar när han är ute och undersöker först fallet med Paul Moore och sen konspirationen rörande de före detta stulna SAT proven. Detta gör filmen intressant att titta på, för det är ganska ovanligt att se idag.
     Bruce Willis, en av tidernas största actionhjältar spelar här rektor på det katolska gymnasiet, en riktig tough guy. Han spelar en, vad som verkar vara traumatiserad, ex-soldat ur amerikanska armén bra, bara så psykotisk som någon som sett mer än var en man borde se kan vara. Resten av skådespelarlistan är uppbyggd av skådespelare man kan ha sett kanske här eller kanske där, men inga större och absolut ingen så stor som herr Willis.

Jag ger "Assassination of a High School President" betyget 6 / 10
Speltid: 1 tim 33 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar