fredag 4 maj 2012

Kista Gallerias Foodcourt

Jag kommer här att skriva lite kort hur mina upplevelser med varje foodcourtrestaurang i Kista gelleria var, trots att Café Milano ligger mitt i foodcourten så kommer den inte att skrivas om, då detta inte är en restaurang utan ett fik som säljer efterrätter.
     Poängsystemet ser ut som följer:
          10 - Långt över förväntan          5 - Okej
           9 - Över förväntan                     4 - Inte godkänd
           8 - Väldigt bra                             3 - Dålig
           7 - Bra                                          2 - Väldigt dålig
           6 - Godkänd                                1 - Det finns inga ord

Betyg:
Mat: 5 / 10
Bemötande/service: 5 / 10
Allmännskick: 5 / 10
SAFFRAN - 5 / 10 [2012-04-08]
     ("Joje kebab" = Saffranmarinerad kycklingspett med saffranris och grillad tomat) 85 kr
Maten var det inte något speciellt med. Man skulle kunna tro att den åtminstone ska finnas en svag hint av saffran i smaken, men kycklingspettet smakade svagt av kyckling och riset var helt smaklöst. Den grillade tomaten (vilken troligen var grillad för ett längre tag sedan) togs upp ur en låda under disken, det var inte en nygrillad tomat där inte, och den var dessutom halvt svart och halvt utan skal. I matväg blev denna måltid ingen höjdare.
     Kvinnan i kassa var inte otrevlig i sitt bemötande av kunder, men samtidigt var hon inte speciellt trevlig heller, dock verkade hon bli mer trevlig mot (vad jag gissar) är andra som kan persiska. Hon sa redan från början att man skulle få vänta en stund på sin mat, och det fick man göra, men inte längre än vad hon sagt,  bra tidsuppfattning där.
     Vid första anblick ser restaurangen fräsch ut, men när man sedan står och väntar på att få sin mat så kan man ha oturen (eller turen, beror på hur man ser på saken) att få se hur någon av de anställda kommer och petar inne i matkärlen med arbetshandskar när han troligen ska försöka lyfta ur kärlet.

Betyg:
Mat: 10 / 10
Bemötande/service: 10 / 10
Allmännskick: 9 / 10
HUSMAN PYTTIPANNA - 10 / 10 [2012-04-09]
     ("Fläsknoisette" = Fläskkotlett med pommes och beareisås) 85 kr
Maten var väldigt god, precis vad det vad det var man beställde. Till skillnad från vissa andra restauranger fick man förvånansvärt mycket mat; tre kotletter, burken med sås fylld till brädden och lagom mycket pommes för köttet.
     Kassörskan var väldigt trevlig, visar intresse för kunden och pratar samtidigt som hon städar och gör rent bakom disken. Vilket osökt leder in på restaurangens skick, det såg väldigt bra ut, när de anställda inte hjälper kunder städas det.
     Denna restaurangen rekommenderas varmt. Som sagt ovan; maten är väldigt god och man får trevligt bemötande av både kassörskan och mannen i köket (åtminstone om man kommer kvällstid).

Betyg:
Mat: 7 / 10
Bemötande/service: 6 / 10
Allmännskick: 7 / 10
FREDDY'S KEBAB - 7 / 10 [2012-04-10]
     ("Kycklingkebab" = Strimlad kyckling med pommes och vitlökssås) 75 kr
Strimlad kyckling verkar ha någon form av standard smak, det smakade nämligen väldigt likt det man kan köpa på andra pizzerior. Med detta menas då inte att maten inte var god, det var den, enda anmärkningen är på den så kallade vitlökssåsen. Såsen smakade mer tsatsiki än så som man kan tänka sig att vitlökssås ska smaka.
     Servicen  var en väldigt vanlig standard bland kassapersonal, Hyfsat trevlig samtidigt som man försöker få sitt jobb gjort; dvs ta reda på vad kunden vill ha och sen sälja det till denne.
     Utrymmena såg rena ut, åtminstone vid den lilla anblicken man fick som kund. Dock var det kanske inte det lättaste att kika bak i alla fall, disken var nämligen fullproppad med alla möjliga saker, typ servetter, bestick, stort läsktorn och så vidare, allt av det behövs, men det kändes samtidigt väldigt belamrat med saker.
     Är man sugen på någon form av kebab så är det här ett bra ställe att gå till, om man befinner sig i foodcourten i Kista.

Betyg:
Mat: 6 / 10
Bemötande/service: 6 / 10
Allmännskick: 7 / 10
CHOPSTICKS - 6 / 10 [2012-04-11]
     ("" =Kycklinggryta med ris) 85 kr
Om man köper asiatisk kycklinggryta så brukar man få vad man väntar sig, det fick man här också.  Det smakar mest likadant som på de flesta ställen man kan köpa asiatiska grytor med ris. Maten var god, men man fick ingen wow-känsla av att äta den. Vill man ha en vanlig kyckling och grönsaksgryta med ris kan man helt klart gå till CHOPSTICKS.
     Servicen var tillfredsställande, de bakom disken var trevliga, men bara till den nivån som en kassörska borde vara. När man frågar efter en rekommendation verkar den frågade ofta bli lite nervös över att få en sådan fråga, därför frågas det först vad man vill ha; kyckling eller biff. Sen så rabblas det upp ett halvt gäng med maträtter som de erbjuder. Det är väldigt sällan som personen i kassan rekommenderar något som den själv tycker om.
     Det är en ganska liten yta restaurangen ligger på, men de har lyckats klämma in mycket utrustning på den ytan de har att tillgå. Det såg rent och fräscht ut när man tittade in utifrån, vilket ger besöket ett trevligare första intryck.

Betyg:
Mat: 8 / 10
Bemötande/service: 7 / 10
Allmännskick: 7 / 10
SPANJOREN - 7 / 10 [2012-04-12]
     ("Quesadillas" = Kyckling i wrap med friterade potatisklyftor med havssalt, salsa och tsatsiki) 85 kr
Maten var välsmakande, inte för stark och absolut inte smaklös, vilket gjorde att den faktiskt var god. Att just den här rätten dessutom innehöl kycklingtärningar med lite röra i halvvikt, skuret wrapsbröd, några nachochips och friterade potatisklyftor skadar verkligen inte. Det var dessutom lagom mycket för en normal person att äta, det mättar lagom för att man inte längre ska vara hungrig. Är man därför skugen på en mexikansk/spansk mat så kan SPANJOREN helt klart vara ett bra val.
     Servicen var bra, kassören kom snbbt fram till en rätt att rekomendera. Han nämnde några rätter, men var mer bestämd över att just Quesadillasen var ett bra val.
     Miljön bakom disken såg välskött ut, som på de flesta ställen, stog det åtminstone inte massor med disk eller liknande för kunden att beskåda.

Betyg:
Mat: 8 / 10
Bemötande/service: 4 / 10
Allmännskick: 7 / 10
STEAK HOUSE - 6 / 10 [2012-04-13]
     ("Bistecca Genovese (pesto)" = ... med mozarella, klyftpotatis och dressing) 95 kr
Maten var väldigt god. STEAK HOUSEs potatisklyftor gör dem själva och de är riktigt, riktigt goda, speciellt tillsammans med deras dressing som man kan få i en skål/burk på sidan om. Köttbiten påminde lite grann i konsistensen om den lövbiten man kan köpa i t.ex. Sibbyllakök, dock godare än Sibyllas.
     Servicen började bra med en ganska direkt rekommendation av maträtt. Men sedan tog det lite för lång tid att få maten, det tog ungefär 20 minuter från det att beställningen togs emot till det att maten gavs ut.
     Restaurangens hygieniska delar såg godkända ut, helt ok, men inte så fläckfritt som det hade kunnat vara.

Betyg:
Mat: 7 / 10
Bemötande/service: 8 / 10
Allmännskick: 9 / 10
GREKISKA KOLGRILLBAREN - 8 / 10 [2012-04-14]
     ("Souvlaki mix" = Pommes med ett spett grillad kyckling och ett med lamm) 108 kr
Maten smakade bra, pommesen smakade som pommes brukar göra, lagom saltade och alldeles nyfriterade. Spetten av kyckling och lamm smakade gott, de smakade som man tänker sig att kyckling och lamm ska smaka. Vill man ha lite dyrare, men ändå välsmakande spett kan det vara en idé att överväga den här.
     Servicen var helt klart godkänd. Kassörskan rekommenderade ganska snabbt den mixade souvlakin, det var bland de dyrare maträtterna, man kan hoppas på att det inte var därför hon rekommenderade den, hon sa dock att den var riktigt god. De var väldigt snabba i köket, det tog bara 5-7 minuter att göra klart maten, bra jobbat.
     Hygienen hos greken såg bra ut. Under tiden som kockarna lagade maten och kassörskan stod i kassan, hade de en man avdelad att göra rent, putsa och liknande.

Betyg:
Mat: 8 / 10
Bemötande/service: 8 / 10
Allmännskick: 7 / 10
PONG ASIAN TAPAS - 8 / 10 [2012-04-15]
     ("Tre små rätter" = kyckling med grönsaker, biff med grönsaker, nudlar och friterad kyckling) 85 kr
Maten har de ligger uppe för åskådan för kunderna, dels för att få se vad som finns och för att man faktiskt ska få se vad man väljer för något. Kycklingen och biffen med grönsakerna smakade gott, lite som man väntat sig. Den friterade kycklingen däremot var riktigt god, det var några rejäla klumpar friterad kyckling man fick upplastade på tallriken.
     Tjejen bakom kassan kunde rekommendera något direkt, det var inget velande här inte, hon gick direkt på tre små rätter. När det senare kom till väljandet så föreslog hon först kycklingen med grönsakerna, sedan den friterade kycklingen och till sist biffen, efter att jag bett om inte för stark mat.
     Skicket på restaurangen såg bra ut, från bänkarna och uppåt. Dock var golvet täckt av såpavatten, vilket måste betyda att de höll på att skura golvet vilket är bra, men samtidigt ser det inte så speciellt trevligt ut.

Betyg:
Mat: 9 / 10
Bemötande/service: 8 / 10
Allmännskick: 8 / 10
NOODLE HOUSE BY PONG - 8 / 10 [2012-04-16]
     ("Bami Goreng (kyckling)" = Wookade nudlar med kyckling, och strimlad rotfrukt) 89 kr
Maten var ganska stark, det brann om läpparna en liten tid efteråt, men ändå på ett bra sätt. Maten var helt klart över förväntan, nudlarna var grova och allt var välkryddat. Har man därför inget emot lite kryddstark mat eller nudlar så kan denna rekommenderas. Man kan även välja bland soppor på detta nudlarnas hus.
     Efter en förfrågan om man var mer sugen på wookade nudlar eller soppa kom en snabb och varm rekommendation om bami goreng, att hon tyckte denna var väldigt god. Hon gav dessutom ett varmt leende vid ett flertal tillfällen, till skillnad från många andra restauranger.
     Restaurangen såg ren och fräsch ut överallt, förutom på bakbänken, där de gör sin egen deg, på bänken låg det en del mjöl, vilket är förståeligt, eftersom de gör just sin egen deg.

Betyg:
Mat: 8 / 10
Bemötande/service: 5 / 10
Allmännskick: 6 / 10
MONGOLIAN BBQ HOUSE - 6 / 10 [2012-04-17]
     ("BBQ 4 rätter" = Lax, biff, fläsk och kyckling med grönsaker och nudlar) 95 kr
Maten, tillagad på mongoliskt vis, var riktigt god. Kött, fisk, fågel, grönsaker, nudlar, allt som man väljer att få med på sin tallrik blandas (som alla som besökt t.ex. restaurangen Djungis Khan upptäckt) på ett stekbord, rörs om och det blir inte ens närapå den eventuella ordningen man tänkt sig från början.
     Servicen var allt som allt lite tafatt, till en början var det ett bra bemötande, kassören rekommenderade de fyra rätterna och visade vad man kunde få välja till detta. Men när han gjort det och kocken tog över upplastandet så gick den första bara och satte sig igen. Tiden det tog att steka på maten var helt okej, det tog inte lång tid, men de var inte heller snabba, det var lite som man väntat sig tidsmässigt. Så är man ute efter hyfsat god mat, men inte riktigt bryr sig om servicen från personalen, kan man helt klart överväga den mongoliska grillen.
     Skicket på restaurangen såg i stort sett bra ut. Det var lite kladdigt runt såsburkarna, som om man inte gjort rent runt dem sen städningen kvällen innan. I övrigt såg det hyfsat rent ut, det var åtminstone inte smutsigt.

Betyg:
Mat: 2 / 10
Bemötande/service: 2 / 10
Allmännskick: 6 / 10
LEBANESE FOOD - 3 / 10 [2012-04-19]
     ("Mixtallrik: 10 rätter" = Kyckling, bulgur, paprikaröra, hommus, yoghurt med mynta och vitlök, auberginröra, nötfärspirog, spenatpirog, ostrulle och lebanesisk sallad) 110 kr
Den såkallade maten som skulle bestå av tio mindre rätter bestod endast av fyra. Kycklingfilé, piroger och ostrulle kan man hålla med om att de räknas som rätter, men att de räknar tillbehören bulgur och sallad, paprika- och auberginröra, hummus och yoghurt som rätter är helt absurt, dessa är tillbehör som ska ingå i den maten man köper på en restaurang. Den lilla riktiga mat man fick smakade bra, men den bestod samtidigt bara av en ca fyra centimeter stor pirog med köttfärs och en med spenat, en hyfsat liten kycklingfilé och en ostrulle som inte heller den var överdrivet stor.
     Att de på menyn har mage att skriva "-pirogER" och "ostrullAR" är något som inte är bra service, när något slutar på -er eller -ar brukar det syfta till flera stycken, och inte bara en av varje. När man frågar vad de kan rekommendera, rekommenderar de något som kostar mycket men består av väldigt lite "mat" (han har t.o.m. mage att stå och säga att man får mycket mat om man beställer denna rätt). Något som stod uppskrivet på menyn, men som den duktiga mannen bakom disken inte ville lägga med (eller "glömde") var det friterade pitabrödet man skulle ha fått med till salladen. Hade man suttit i foodcourten och ätit hade man kunnat säga till om det utelämnade brödet, men när man äter på annan ort är detta lite svårt och därför måste de vara noga med att ge kunden allt det denna har beställt.
     Det enda som egentligen blev godkänt i denna restaurang var renhållningen bakom disken, där såg dett faktiskt rätt bra ut.


Betyg:
Mat: 7 / 10
Bemötande/service: 7 / 10
Allmännskick: 9 / 10
SERRANO - 8 / 10 [2012-04-20]
     ("Clasico burrito" = Kyckling, svarta bönor och andra blandade grönsaker i tortillabröd, och nachochips) 75 kr
En hyfsat stor klump med blandade tacotillbehör, kyckling, bönor, grönsaker och sås, i ett normalstort tortillabröd, med en sidopåse nachochips. Maten var lite stark tack vare en av blandningarna som lades i brödet. Maten var god, iaf om man tycker om en aningen stark burrito med kyckling.
     Servicen var bra, maten gick riktigt fort att få och kassörskan kunde snabbt rekommendera en rätt, som dessutom var den billigaste av alla. Hon förvarnade om att en av blandningarna kunde uppfattas som stark och frågade om man ville ha med den.
     Bakom disken såg det rent och organiserat ut. Allt hade sin plats och man kunde inte se något smuts, kladd eller liknande någon stans.

Betyg:
Mat: 7 / 10
Bemötande/service: 8 / 10
Allmännskick: 7 / 10
BURGER KING - 7 / 10 [2012-04-21]
     ("Whopper cheese/bacon" = Hamburgare med pommes och mjölk) 78 kr
En av BURGER KINGs stoltaste hamburgare. Smakar gott, inte jättegott, men absolut inte äckligt, tillfredsställande är troligen ett bra ord för denna snabbmatskedja över huvud taget. Kocken idag var ganska frikostig på vissa ingredienser, främst saltgurkan, räknad upp till sju skivor som plockades ur burgaren och endå åts en eller två upp.
     Servicen var snabb och bra, ca tre minuters väntetid på menyn, vilket helt klart är rimligt. När kassörskan ombads rekommendera något så var det ingen tvekan om saken, hon förslog utan eftertanke sin egen favorit; whopper cheese/bacon.
     Bakom disken såg det ut att vara ordning och reda. Det var inte smutsigt på några synliga ställen och allt såg ut att ligga på en bestämd plats.

Betyg:
Mat: 6 / 10
Bemötande/service: 6 / 10
Allmännskick: 7 / 10
THE VIET NAM - 6 / 10 [2012-04-24]
     ("Mi Xao Hai San" = Hemgjorda äggnudlar med skaldjur i fisk-sojasås) 85 kr
De hemmagjorda äggnudlarna var riktigt goda, tjocka och smaskiga. Förutom att bestå av mestadels nudlar var det en del grönsaker och ett helt gäng stora räkor, det var troligen tigerräkor, däremot smakade de inte speciellt mycket, det var mer segt tuggmotstånd än smakrika bitar skaldjur. Inblandad och intrasslad i nudlarna vad två musslor. Av all mat man fick var det endast nudlarna som smakade gott, kunde man ha fått en tallrik med bara dessa tjock nudlar så hade det blivit bra.
     Rekommendationen var lite svår att att få fram, det var som om hon var rädd för att eventuellt säga fel rätt, så man fick gräva lite för att få fram en mer specifik rekommendation än "vi har soppor". Det såg rent och bra ut bakom disken, allt hade sin plats.

Betyg:
Mat: 7 / 10
Bemötande/service: 6 / 10
Allmännskick: 3 / 10
SAWADEE - 5/10 [2012-04-27]
     ("Wokad kyckling med cashewnötter" = Kyckling med cashewnötter) 85 kr
Maten smakade bra, som Kyckling med cashewnötter brukar smaka. det var gott, men samtidigt ingenting speciellt, man fick inga whoa-känsla efter att ha ätit maten.
     Servicen var lite blandad, kassörskan var ganska neutralt trevlig, inte jättetrevlig men samtidigt inte otrevlig. Hon hade dock väldigt svårt för att rekommendera något, hon kunde inte rekommendera något hon själv tyckte om, det verkade nästan som om hon antingen inte tycker om sin restaurangs egna mat, eller att hon inte ens smakat på den själv, allt hon ville/kunde rekommendera var de två populäraste rätterna: Kycking i curry (Kyckling panang) eller kyckling med cashewnötter. När hon fick frågan vilken av dem hon tyckte bäst om, svarade hon bara "om du vill ha grönsaker kan du ta med cashenötterna", vilket ur mitt perspektiv inte var ett svar på den frågan jag ställde.
     Renhållningen såg till en början bra ut, skålar och ingredienser stod i fina rader eller högar, men så såg jag plötsligt hur kocken börjar diska wokpannan på samma ställe där de tillagar maten, så det skvätter vatten vitt omkring pannan. Denna syn ingav ett väldigt dåligt intryck, vilket kan vara ett starkt skäl till att inte vilja gå tillbaka dit igen.

Betyg:
Mat: 7 / 10
Bemötande/service: 6 / 10
Allmännskick: 6 / 10
MANGAL - 6 / 10 [2012-04-28]
     ("Pide Ku..." = ?) 85 kr
Rätten var någon form av väldigt avlång pizza bakad med ett bröd som inte är pizzabröd, utan smakar och känns mer som brödet man kan få till på t.ex. pizzerior. Det var väldigt gott, aningen kryddig och väldigt fet (om det nu är olja eller pizzafett låter jag vara osagt, men man blev hur som helst glansig om fingrarna efter att ha ätit maten).
     Det tog till en början väldigt lång tid, det var nästan som om de bakom disken tog emot en beställning, tillagade den och sen tog nästa, istället för att sköta det på traditionellt vis. Men när kassörskan kom in bakom kassan blev det mer fart. Det tog ca tio minuter att få denna avlånga pizza, men de skulle samtidigt göra den från början. Kassörskan var väldigt trevlig, och hon kunde rekommendera sin egen absoluta favorit direkt, utan någon tvekan alls.
     Det såg hyfsat rent och prydligt ut, en av de få anmärkningar som finns är ett av spätten som kebabköttet snurrat på, det låg mycket köttslamsom runt detta, vilket sett mindre trevligt ut för den tittande kunden.

Betyg:
Mat: 7 / 10
Bemötande/service: 7 / 10
Allmännskick: 7 / 10
IKKI - 7 / 10 [2012-04-29]
     ("Tre rätter" = Strimlat kött, friterad lax, räka och div. grönsaker med ris) 100 kr
En första gång att smaka friterad lax, förvånansvärt gott faktiskt, det smakar fortfarande lax men det har den lilla hinnan frityrdeg som även den samakar gott som degen brukar göra efter att friterats. Man fick med en räka, som smakar precis som friterad räka brukar göra och blandningen av grönsaker bestod till stor del av t.ex. purjolök och andra "grönsaker" ur samma kategori. Det strimlade köttet smakade även det bra.
     Servicen, både kötiden och att få maten var helt klart inom ramarna för att vara tillfredsställande. Kötiden var inte på mer än några minuter och väntetiden på maten tog inte mer än tio minuter i anspråk. Killen i kassan var trevlig men var inte jättesnabb på att kunna rekommendera något, detta kan iofs bero lite på att man inte är helt hundra på vad alla namnen han pratar om betyder, t.ex. att "yakiniku" är strimlat kött. Ville man inte ha de bitar med sushi som ingick i t.ex. den här dubbelrätten så kunde man få byta ut den mot exempelvis mer yakiniku.
     De såg ut att kunna sköta sig bakom kassan ur renhållningssynpunkt, det var inte kliniskt rent, men samtidigt inte smutsigt.

Betyg:
Mat: 9 / 10
Bemötande/service: 7 / 10
Allmännskick: 8 / 10
LITTLE INDIA - 8 / 10 [2012-04-30]
     ("Chicken Karai" = Marinerade och grillade kycklingfiléer med wokade grönsaker) 95 kr
En god kycklingrätt, den var stark, men bara på gränsen till att vara för stark så att den fortfarande håller sig på rätt sida och man fortfarande kan känna smaken istället för bara en brinnande mun. Enda anmärkningen som kan göras är att risen var aningen för torrt, men det kunde man motverka genom att blanda ned det i currysåsen som kycklingen låg i. Man fick förvånansvärt mycket kyckling i portionen för storleken på den, den var inte stor, men inte liten heller.
     Servicen var helt klart bra, man fick inte wow-känslan som man hoppas på att få, men det var inte heller dåligt på något sätt, man fick luska lite för att få ut en rekommendation.
     Renhållningen såg bra ut, allt såg rent och prydligt ut. Det var ingenting onödigt som stod framme, endast det som behövdes för stunden, vilket gjorde att restaurangen fick en ren utstrålning.

Betyg:
Mat: 5 / 10
Bemötande/service: 3 / 10
Allmännskick: 5 / 10
TEXAS BURGER CO. - 4 / 10 [2012-05-01]
     ("Rib eye" = Entricote och pommes frites med bearneisås och BBQ-sås) 135 kr
Maten smakade okej, dock var de flesta pommes fritesen rätt mjuka och aningen sladdriga. Köttbiten hade lite för mycket senor för att vara så bra som man kunnat hoppas på. Majskolven smakade bra, trots de brända fläckarna som innebor ytan.
     Servicen var verkligen inte top notch, betyget bygger främst på tre saker; rekommendationen, attityden och väntetiden. Personalen i TEXAS BURGER CO. uppfyllde inte dessa kriterier speciellt bra. Han var inte jättetrevlig (men inte heller otrevlig), rekommendationen var inte på det godaste, utan det dyraste de hade (det kan iofs ha varit det godaste också, men det är i principbara dyrheten man kommer komma ihåg). Väntetiden var överdrivet lång, man fick vänta närmare 20 minuter att få maten klar.
     Renhållningen har inte ett helt fläckfritt utseende. Runt packbänken och runt fritöserna låg det för mycket matrester, såg lite för nasty ut för att bli helt godkänd.

Betyg:
Mat: 8 / 10
Bemötande/service: 6 / 10
Allmännskick: 7 / 10
Forno Romano - 7 / 10 [2012-05-04]
     ("Filetto di Menzo" = Pizza med mozarella och skivad oxfilé) 125 kr
God pizza, oxfilén var lagom mör, lite tuggmotstånd, men inte närapå segt. De använde bra ost, dvs mozarella, och ingen fuskost som många pizzerior använder sig av bara för att det är billigare.
     Servicen var godkänd men man skulle inte kunna kalla den bra. Vid förfrågan om rekommendation säger kassören den dyraste pizzan, men det var samtidigt lite av den förväntan man fick innan man kom fram och beställde. På pizzan skulle det bl.a. finnas rucola, vid ombedjan att skippa den så erbjöd personalen att lägga på lite paprika istället.
     Renhållningen i köket såg bra ut, det var inte skitigt men det var samtidigt inte helt rent. Bagaren använde sig av samma långa spade för att lägga in vedträn i elden som han använde sig av för att ta ut och in och vända pizzan i vedugnen.

1 kommentar:

  1. Det är därför jag äter där 8 gånger av 10 :-)

    SvaraRadera