måndag 21 maj 2012

#190 Timeline (2003)

En grupp arkeologistudenter fastnar i det förflutna för det reser tillbaka för att rädda sin professor. Gruppen måste överleva 1300-talets Frankrike länge nog för att bli räddade.

Skådespelet är verkligen inte top notch, speciellt inte med tanke på vilka det är som står på skådespelarlistan, Gerard ButlerBilly ConnollyPaul Walker och Frances O'Connor. De flesta har innan denna film varit med i en hel drös produktioner, men ändå ser det ofta väldigt amatörmässigt ut på skådespelarfronten, man kommer aldrig riktigt in i karaktärerna och får ingen överdriven mängd sympati för dessa, det känns mest bara obekvämt.
     Walkers karaktär måste vara grymt korkad, när vetenskapsmannen Kramer förklarar om deras tids-fax utbryter Chris "So what does that mean, you faxed my father's glasses and documents back to the 14th century?", vem som helst borde väl ha förstått att det var hans far som skickades tillbaka i tiden och inte bara hans saker. Varför skulle han ha skickat tillbaka sina glasögon och ett dokument med orden "help me" på, om han nu fortfarande befann sig i 2000-talet. Något annat lite mystiskt är att de säger att detta så kallade maskhål var låst till en bestämd tid och plats i det förflutna, och detta bevisade de genom att skicka tillbaka en videokamera två gånger med olika vinklar båda gångerna. Om det nu var så att detta maskhål var låst i tid och rum, hur kommer det sig då att när gruppen faxas tillbaka "skrivs de ut" i en flod och inte där kameran hamnade?

Jag ger "Timeline" betyget 5 / 10
Speltid: 1 tim 56 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar