fredag 25 maj 2012

#195 Safe House (2012)

En ung CIA-agent blir tilldelad uppgiften att vaka över en fånge i hans så kallade "safe house". Men när huset blir attackerat, finner han sig själv på flykt med sin skyddsling.

Bra skådespel från samtliga deltagare, Ryan Reynolds som den till en början rookien som gör vad han måste för att genomföra sin uppgift och Denzel Washington som brottslingen som är van vid att vara på flykt. Även från andra var det också bra spelat för sina respektive roller. Handlingen kan kännas igen något, men den är absolut ingen som arbetats till döds tidigare som många actionhandlingar har en tendens att vara. Den här är dessutom en film som är aningen ovanlig nu för tiden, man ser inte lika mycket traditionell action idag, som till exempel biljakt-scener, det är väldigt mycket datoranimerat idag, vilket kan vara häftigt i sig, men det ger samtidigt inte samma känsla som lite gammal hederlig biljakt och pistolavfyrande.
     Man får här se någon som det är ganska sällan att man får se. När Weston jagar efter Frost vid stadion och en av poliserna som patrullerar på gångvägen skjuter mot Weston så blir någon civil träffad och skadad. Man får se dessa missöden alldeles för lite i film, om det är någon som står och skjuter in i en folkmassa eller när någon skjuter från en åkande bil utan att egentligen sikta, bara rikta vapnet i en generell riktning och avfyra salva på salva så kommer det alltid att bli både skadade och dödade.

Jag ger "Safe House" betyget 6 / 10
Speltid: 1 tim 55 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar