måndag 14 maj 2012

#185 Treasure Planet (2002)

En kväll faller en skadad rymdvarelse ner från himlen utanför "The Benbow Inn", innan främlingen dör ger han Jim Hawkins en karta till en planet med byten från tusen världar.

En riktigt spännande alternativ version av den klassiska historien om skattkammarön. Den bygger på samma grund, om en mytomspunnen plats med enorma skatter efter otaliga piratplundringar och det är en ung man som innehar huvudrollen, trots att det är i en rymdresande framtid det utspelar sig är det fortfarande väldigt 1700-talsaktigt i hur allt ser ut; (rymd)skepp, kläder, vapen osv.
     Det är inga superkända skådespelare som gör rösterna till filmens karaktärer, men skulle man se dem skulle man troligen fortfarande känna igen åtminstone ett par av dem. Även om man inte läst boken eller sett tidigare filmatiseringar av "Treasure Island", kommer man troligen fortfarande känna att det är ganska mycket som är väldigt förutsägbart, t.ex. vad Doctor Doppler (någon form av hundvarelse) och Kapten Amelia (någon form av kattvarelse) tycker om varandra. Hur kommer det sig alltid att när två personer i vissa filmer får barn så är alltid pojkarna på pricken lika sin far, medan alla flickor ser ut som mamman?

Jag ger "Treasure Planet" betyget 8 / 10
Speltid: 1 tim 35 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar