måndag 21 maj 2012

#191 Dark Shadows (2012)

Vampyren Barnabas Collins väcks från sin sömn och återvänder till sitt tidigare hem, där hans dysfunktionella ättlingar är i stort behov av hans hjälp.

Filmen har en ganska ihoptryckt känsla, som om man försöker skynda sig igenom handlingen för att hinna med allt på två timmar. Vissa saker slängs in för att sedan snabbt skynda vidare och allt det lämnar efter sig är frågor, ett par exempel på detta är likheten mellan Josette DuPres och Victoria Winters, är de samma person? Nej, det kan de ju inte vara eftersom Vicky under hela sin uppväxt sett Josettes spöke, men varför säger då Victoria namnet Josette när hon vaknar upp i slutet av filmen? Den andra frågeframkallande händelsen är Carolyn Collins, att hon i slutet bara slängs in som wolfgirl helt utan förvarning, typ "la la la... PANG! WEREWOLF!". Men alla dessa frågor skulle troligen bli besvarade eller inte ens uppkomma om man ser eller redan har sett TV-serien med samma namn från 60 och 70-talet alternativt den från 1991.
     Skådespelet är bra, men tyvärr inte fantastiskt, som man troligen väntat sig. Handlingen känns som sagt rusande, men det uppfyller ändå sitt huvudsyfte, dvs komedi och underhållning, man kommer med stor sannolikhet få sig en hel hög med skratt. Mise-en-scenen ser riktigt bra ut, huset är riktigt snyggt, fiskestaden inger mycket fisk-känsla och kostymerna ser bra ut. 

Jag ger "Dark Shadows" betyget 7 / 10
Speltid: 1 tim 53 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar