tisdag 1 maj 2012

#176 RED (2010)

När hans lugna vardag hotas av en högteknologisk lönnmördare, före detta black-opsagenten Frank Moses för samman sitt gamla team i ett sista desperat försök att överleva och avslöja sina angripare.

Vad förvånad och skrämd man skulle bli om någon person man pratat med på telefon plötsligt dyker upp i sitt vardagsrum. Det är ioförsig inte allt i den här filmen som skulle förvåna en om man råkade ut för det själv. Alla de större karaktärerna är väldigt älskvärda på sina sätt; Frank för att han försöker vara den hårda killen, men egentligen gör allt för sin kärlek till Sarah. Marvins smått paranoida personlighet och förkärlek till att skjuta de han inte tycker om. Och Victoria som bara är den här supercoola gamla tanten som lätt spöar de som försöker gå emot henne.
     Skådespelet filmen igenom är bra, de lever sig verkligen in i sina roller som dessa pensionerade, men fortfarande extremt farliga gamlingar. Men det är det troligen ingen som är speciellt förvånad över, då det bara är veteraner i huvudrollerna; Bruce Willis, Morgan Freeman, Helen Mirren och John Malcovich. Samt Mary-Louise Parker, även om hon nu inte råkar vara en veteran gör hon sin roll riktigt fint. Vill man se en hyfsat rolig komedi, med mycket action, explosioner och avfyrade vapen så borde man kika in den här.

Jag ger "RED" betyget 8 / 10
Speltid: 1 tim 41 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar