lördag 5 maj 2012

#183 Azumi 2: Death or love (2005)

De unga lönnmördarna Azumi och Nagara forsätter sitt uppdrag med att förhindra krig i landet. I sin jakt på Masayuki Sanada, som skyddas av såväl en armé som en farlig klan, träffar de Ginkaku, en person som bär skrämmande likheter med deras tidigare vän Nachi.

Spännande fortsättning på Azumi, håller helt klart måttet på orginalet. Koreografin är fortfarande riktigt bra, det ser ut som om de faktiskt slåss på riktigt. Skådespelet fortsätter även det i samma bra spår, orginalskådespelarna har fått behålla sina respektive roller, men självklart har det kommit till flera nya, varav en av de kändare (åtminstone här i västvärlden) troligen är Chiaki Kuriyama, som man bl. a. kan se som en av deltagarna i Battle Royal från 2000.
     Det är lite intressant hur lång tid det tar för vissa sår att uppenbara sig i denna serie, två exempel är när någon tuffare motståndare (en motståndare som inte dör bara man tittar på den, och som skulle ha fått statusen boss i ett spel) blir skuren med ett svärd, eller när Azumi slåss i det förgiftade spindelnätet och hennes motståndare får lite för mycket närkontakt med alla flygande vajrar, han försöker verkligen hålla alla sina delar av huvudet på plats, vilket är en handling helt förgäves eftersom hans kropp strax därefter i ett regn av blod flyger i bitar.

Jag ger "Azumi 2: Death or Love" betyget 7 / 10
Speltid: 1 tim 38 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar