lördag 16 juni 2012

#206 Snow White and the Huntsman (2012)

Snow White flyr in i The Dark Forest för att komma undan den onda drottningen, där hon blir uppjagad av the Huntsman och drottningens bror. Huntsman som från början skulle föra tillbaka Snow slutar upp som hennes försvarare och mentor i deras uppdrag att besegra den mörka häxan.

Rupert Sanders har här lyckats göra sig en lite anorlunda men fortfarande spännande version av den klassiska historien om Snow White, den onda drottningen och jägaren som i orginalet ska ta ut Snow i skogen och skära ut hennes hjärta på drottningens order. Regin gav ett bra intryck och skådespelet såg bra ut från de flesta. Åskådarna var till stor del tudelade när det gällde åsikterna kring att ha Kristen Stewart i huvudrollen som Snow White, antingen så var man emot det (troligen är de flesta i denna grupp de som är negativt inställda till The Twilight-saga) eller så tycker man att det var ett bra val av skådespelerska och såg mycket fram emot att få se henne i denna legendariska roll (i denna grupp ingår troligen däremot alla Twilight-fans), sen finns det ju alltid de som inte har en åsikt, men de är så tråkiga att prata om så att de inte kommer nämnas här. I de andra huvudrollerna har vi den onda drottningen Charlize Theron och den snygga skogsmannen Chris Hemsworth.
     Hastigheten i filmens fortskridande känns tyvärr lite snabb, det hade inte skadat om det hade lagts till mer kring de händelser som redan existerar eller kanske till och med lägga till ett par scener för att förtydliga en eller annan händelse. En scen som kändes lite konstig var den med troller intil den lilla bron, visst man förstår att de tog med denna för att visa när Huntsman först får veta att det är något speciellt med Snow. Men det var som om de inledde till något större kring trollet, men det kom aldrig något mer med denna enorma konstigt visuella varelse, vilket var lite av en besvikelse.
     Det är lite saker som man kan tycka verkar lite mysko med händelser eller andra saker i visandet av filmen. En av dessa saker är de kråkburarna (crow's cage: en typ av bur i varierande storlek som man låser in dömda i för att låta asätande fåglar festa på lättåtkomligt fäskt byte) som hänger lite runt om i riket, de liken som låg i alla burar var alldeles för renränsade, det skulle kanske till och med kunna vara samma burar i alla scener enom hela filmen, de var ganska lika. Något annat som var lite konstigt till en början var karaktären William, till en början när hans vuxna version först introduceras kan man tro att det är Robin Hood som smugit sig in i handligen.
Jag ger "Snow White and the Huntsman" betyget 6 / 10
Speltid 2 tim 7 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar