fredag 15 juni 2012

#205 Madagascar 3: Europe's Most Wanted (2012)

Alex, Marty, Glorria och Melman kämpar fortfarande för att komma hem till sitt kära Manhattan. Den här delen av deras resa tar dem genom Europa, där de stöter på det perfekta gömstället, en cirkus, som de dessutom formar om i madagascar-stil.

En värdig upföljare till Madagascar och Madagascar 2: Escape Africa. Som tidigare gör alla de fyra viktigaste rösterna av Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer och Jada Pinkett Smith, och precis som tidigare görs alla röster bra och många är roliga, där Rock troligen gör den absolut roligaste prestationen (vilket ioförsäg inte förvånar, med tanke på att så vanligtvis är fallet), även stora, mellan och mindre roller görs bra och Frances McDormands röst passar bra för och hon lyckas få till den näst intill perfekt för karaktären Kapten Chantel DuBois.
     Det finns många delar som är uppenbart roliga, bland annat alla de tillfällen då Rock har fått utrymme att improvisera, men även ett fåtal saker är subtilt roliga, som man kanske inte upptäcker om man inte sitter och koncentrerar sig eller ser filmen flera gånger. En av dessa mer suptila roliga moment är när gänget är jagade av DuBois efter den lilla incidenten i Casinot och deras flykt med pingvinernas smått bepansrade bil, det rätt roliga är Maurices miner när bilen (i vilken kung Julien befinner sig) faller från taket och sen när planet sen stiger över takets kant.

Jag ger "Madagascar 3: Europe's Most Wanted" betyeget 8 / 10
Speltid: 1 tim 33 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar