onsdag 6 juni 2012

Denny's

8 / 10 ("Lumberjack Slammer" - Pannkakor, olika frukostkött och bröd) $ 8.79

Denny's är en kedja diners som finns lite överallt i USA. De serverar såväl frukost som lunch och middag, oavsett när man kommer under dagen kan man beställa vilken måltid man vill; frukost till lunch, middag till frukost osv. Vill man däremot endast ha en fika (dvs en kaffe och något litet, gott att äta) så är det bättre att titta i den lilla foldern, som redan finns i salt och peppar-stället på bordet, än i menyerna man blir tilldelade.
     Servicen kändes bra, helt klart bättre än många ställen i Sverige. Servitrisen kom med jämna mellanrum fram och frågade om allt är bra och om de kan fylla på drickorna (vilket verkar vara en generell grej i Amerika, att det är fri påfyllning av dricka).
     Man får absolut inte små portioner när man knallar in här för att få sig ett mål mat. I "Lumberjack slammer" fick man en hyfsat stor bit kassler, två korvar som kallas sausage-links, en klump hash-brow (typ råraka), någon form av bröd (scone, två toast eller liknande), två strips bacon, två stekta ägg och två stora amerikanska pannkakor med sirap och smör. Det mättar bra och en normal person klarar sig länge efter detta skrovmål.
     Som ovan nämnt så kan det vara en idé att ta sig en titt i foldern som redan finns vid borden om man vill ha någon form av dessert, om man upptäcker eller vet om denna innan man beställer, men vill man ha något gott för ingen stor summa pengar kan man beställa sig något som heter "Strawberry pancake puppies". Det såg väldigt mycket ut som tre större köttbullar med vaniljglass och jordgubbsås. Men det smakade absolut inte som vad det påminde i utseendet om. Även dessa var goda, glassen smakade som vilken aningen dyrare vaniljglass som helst (dvs inte typ big pack-glass). Pannkaksbollarna var ganska imponerande, de var tillagade rakt igenom, men var samtidigt sfäriska till formen och ungefär en halv decimeter tjocka. Allt detta kan rekommenderas då båda rätterna var välsmakande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar