torsdag 14 juni 2012

Kennedy Space Center, Florida, USA

Kennedy Space Center är NASAs anläggning för montering och uppskjutning av raketer, som numera även till viss del är tillgänglig för allmänheten som någon form av delvis interaktivt museeum. De har såväl raketen Apollo 5, en del andra prytlar som en riktig liten månsten på display, de kommer fr o m mitten av 2013 ha en simulator av en riktig rymdfärja (the Atlantis space shuttle) på området för besökarna. Men nu är det inte för besöket på denna anläggning som det skrivs här, utan anläggningens IMAX-biograf.

Kennedy Space Centers IMAX-biograf
Lite som Cosmonova i Stockholm finns det här en IMAX-biograf som visar lite kortare filmer av dokumentärstypen, biografen har två salonger där de simultant visar två rymdfilmer: den ena handlar om rymdstationen som ligger i omloppsbana runt vår planet (det är Tom Cruise som är berättarrösten i den här) och den andra handlar om det stora hubble teleskopet (det är Leonardo DiCaprio som berättar i den här).
Biografens foajé
 För att eventuellt förhöja besöket för besökaren har de både popcorn, godis och läsk till försäljning i den främre delen av foajén, där man först kommer in.
 
Sal 2
Duken är som alla IMAX-dukar väldigt stor, dessa dukar motsvarar fem våningar i höjd, och salongerna har 14 rader med säten.
Sal 2 duk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar