lördag 9 juni 2012

Longhorn Steakhouse

10 / 10 ("Renegade top sirloin" - 12 oz köttbit med pommes frites)

Med dämpad belysning och iprincip allt tillverkat i trä skapas här en trevlig och lugn stämning. Över baren sitter ett longhornhuvud och vakar över restaurangen. För sportfantasten finns det två mindre TV-apparater i baren som visar ett par olika sportkanaler.
     All mat som serveras ska vara färsk; köttet aldrig fruset och laxen skuren direkt från fisken. Till den bra tillagade köttbiten som var precis lagom saftig kunde man välja ur ett halv dussin olika tillbehör: bakad potatis, sötpotatis med kanel, smör och socker, pommes frites, säsongens grönsaker, potatismos eller bönor. För den som tycker om sötpotatis kan den rekommenderas som tillval, åtminstone är det något man i så fall borde prova på, den är annorlunda och lite konstig med god (såvida man tycker om kanel). Annars är bakpotatis eller pommes alltid ett säkert val till varmrätten. Skulle man vilja ha sås till köttet kan man troligen be om det, men det står däremot inget förutom salt och peppar på borden.
     Servitören gjorde sig verkligen värd den dricks han senare fick. Han var vänlig och varje gång han kom över till bordet (vilket å andra sidan är lite självklart), han kom med varmt bröd i väntan på maten och mer dricka såfort den gamla började sina. Men det som kändes bäst var att han erbjöd att byta ut sötpotatisen utifall att den inte tycktes om, det är det inte alla som skulle ha erbjudit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar