lördag 16 juni 2012

Regal Pointe Orlando Stadium 20 & IMAX, Orlando, Florida, USA

Om man kör bil till biografen, vilket man troligen gör eftersom det är i USA den ligger, så kommer man ganska lätt att kunna sikta den då skylten med texten "REGAL" (se bild 2) syns väldigt väl över de andra taken i centrumet.
Entré
Men när du kommer in i centrumet ska du inte gå upp till entrén det första du gör (hur kunde du tro det?) utan du ska gå till under huvudingången till biografen som fortfarande ligger på gatunivå, för det är där biljettkassorna ligger.
Box office
Denna bio har 20 vanliga salonger, precis som bions namn beskriver, av lite varierande storlekar, hälten ner i en korridor till vanster och den andra hälften i en korridor ner till höger. Ovanför ingången till varje korridor visas vilka filmer som går nere i varje korridor. Direkt till höger innanför insläppet ligger godiskassorna och pizza-disken. Så som man kan köpa popcorn- och snacksmenyer i Sverige, kan man köpa pocorn- och matmenyer på denna biograf. Ner till vänster, intill salongkorridoren, ligger den kundtjänsten som verkar finnas på de större biograferna i staterna.
Foajé
Rakt fram genom lobbyn ligger den stora IMAX-salongen med omkring 12 rader, vilket ioförsäg inte låter speciellt stort, men för att komma upp till salongens första rad måste man bestiga en 20-30 trappsteg lång trappa från salongens entré.
IMAX salong

IMAX duk


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar