lördag 14 april 2012

#159 When a Man Loves a Woman (1994)

En pilot och hans fru tvingas ta itu med hennes alkoholism när missbryket hotar hennes liv och deras döttrars säkerhet. Medan kvinnan åker in på rehabilitering måste hennes man möta sanningen om hans beteende.

En fin, men ändå hemsk film om alkoholism. Den är så vacker i det att han verkligen älskar sin fru Alice och sina döttrar Jess och Casey så himla mycket, och bara vill göra mer än allt för dem, speciellt efter att han insett hur hans beteende ofta var innan Alice åkte på rehab. Samtidigt är den så sorglig när de bestämmer sig för att separera (åtminstone tillfälligt) för att hon inte riktigt klarar av deras kärlek och förhållande för tillfället och att man verkligen kan se på honom hur ont det gör att han inte får vara med de tre kvinnorna i hans liv så mycket som han vill. Det är ett flertal tillfällen under filmens andra halva då tårarna har lätt för att titta fram, speciellt i slutscenen. Riktigt bra film, som dessutom ger en inblick i hur livet för en alkoholist kan vara, och livet för dennes andra halva kan se ut.
     Skådespelet är riktigt bra, Meg Ryan porträtterar en kvinnlig alkoholist riktigt bra, väldigt övertygande. Andy Garcia spelar hennes motpart lika bra som han gör så många andra roller. Någon som gör en lika bra insats som dessa två stjärnor är den lilla flickan som spelar deras äldsta dotter, Tina Majorino, även fast hon bara är nio år gammal när filmen spelades in så spelar hon riktigt bra.

Jag ger "When a Man Loves a Woman" betyget 9 / 10
Speltid: 2 tim 6 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar