onsdag 4 april 2012

#144 Geek Charming (2011)

Josh ska filma en dokumentär för den kommande filmfestivalen, men han tvingas välja ett utmanande ämne, med en mänsklig kärna, därför väljer han skolans populäraste tjej, Dylan Schoenfield.

Har man problem med idén om "popularitet" i form av bl.a. amerikansk high school-anda kommer man ha problem med den här. Handlingen är rätt ihålig och irriterande, skådespelet inte top notch, nästan mer förutsägbar än andra väldigt förutsägbara filmer och allt är bara så falskt när inga är sig själva, bara det faktumet att någon blir "populär" bara för att personen i fråga får en så kallad make-over, dvs en förvandling till någon annan person genom ändring av utseende och helst även personlighet.
     Hur kommer det sig alltid att huvudpersonen är förälskad i någon som är otillgänglig, samtidigt som huvudpersonen har en nära vän som troligen skulle kunna vara den rätta, men ses endast som kompis, ofta slutar det med att kompisen blir flick-/pojkvännen, här är det istället någon annorlunda grej som förse går tjejkompisen som är kär i huvudpersonen går vänder sig i slutet istället om för att finna kompisen som är kär i henne.

Jag ger "Geek Carming" betyget 4 / 10
Speltid: 1 tim 37 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar