måndag 16 april 2012

#162 Beetle Juice (1988)

Ett par nyligen omkomna anlitar en så kallad "bio-exorcists" tjänster för att driva ut de nya motbjudande ägarna av deras hus.

Tim Burton is at it again. Tillsammans med Michael Keaton har han med en blandning av riktiga skådespelare, stop-motion och datoranimeringar här skapat en oförglömlig spökhistoria. Keatons karaktär Beetlegeuse är riktigt motbjudande och pervers i hela sin uppsyn, allt från hans halvt ruttna utseende till hans uppförande gentemot kvinnor. Men trots allt detta motbjudande som han är, så har han ändå en viss charm, som alltid gör det lika underhållande när han hemsöker tv-rutan. När vi ändå är inne på denna bleka uppenbarelse, i filmen så stavar han sitt namn "Beetlegeuse" och uttalar det "Beetlejuice", om det nu stavas på ett sätt, varför stava titeln på filmen på ett helt annat sätt, det här är ju ett fall när det inte stavas som det låter.
     Förutom Keaton innehas de bästa rollerna av Alec Baldwin, Geena Davis och Winona Ryder. De gör alla ett bra jobb med sina respektive karaktärer. Det här var dessutom bland de första seriösa filmerna Ryder varit med i, så bra jobbat Winona. Tycker man om Burtons lite konstiga komedier, eller hans filmer överhuvud taget, då kommer man med stor sannolikhet tycka om Beetle Juice också.

Jag ger "Beetlejuice" betyget 7 / 10
Speltid: 1 tim 32 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar