torsdag 26 april 2012

#172 Battleship (2012)

En flotta krigsskepp tvingas slåss mot en armada av okänt ursprung för att upptäcka deras mål och förhindra detta.

     Något de inte lyckats med är att skapa en film där man får medkänsla med någon karaktär, det känns mer som att de försöker tvinga på tittaren karaktärerna så att man inte har något annat val än att få medkänsla för personerna i bild. Man får mer medkänsla med utomjordlingarna än med människorna. Hopper-brödernas personligheter skapar mer illamående än den önskade "wow-skådespelar-prestation"-känslan man hellre skulle ha velat få.
     Man kan inte säga att denna film har ett överskott på handling, iofs är det inte det man är ute efter när man sätter sig för att titta på denna sci-fi. Effekterna såg rätt bra ut, dock inte lika mycket som man skulle kunna tro. Att den dessutom inte gjordes i 3D förvånar nog de flesta, då den hade stora möjligheter för det.
     Det är en rätt intressant idé bakom filmen, att man baserat den på brädspelet "Sänka skepp", vilket man också kan se i en scen, då en av skärmarna på bryggan omvandlas till något som är skrämmande likt ett sänka skepp-bräde. Det är även en rolig idé om hur de utomjordliga skeppen skulle fungera, att de rör sig lite som en skräddare, vatteninsekten som glider omkring på vattnets ytspänning.
     Skådespelet var inte det bästa man sett i år, men det var samtidigt inte dåligt, inte från alla i alla fall. Rhianna borde hålla sig till det hon började sin karriär med, sång, det är hon troligen bättre på än att skådespela, för hennes prestation var bedrövlig.
     Till sist lite anmärkningar på saker i filmens värld. När utomjordlingarna trillat ner i stilla havet uppförde de kraft fältet som omger Hawaiis öar. Har inte karaktärerna i filmen någonsin sett en enda science fiction film? Varför tror piloten i flygplanet att det kunde flyga igenom något man aldrig sett utanför TV-skärmen tidigare? Det borde vilken idiot som helst förstå, t.o.m. en amerikansk soldat. Man flyger inte in i något innan man vet vad det är! Efter att stridsfartygen avfyrat en hel drös missiler mot skräddar-skeppen, vilka sedan avfyrat tillbaka ett gäng konstiga missiler som förstör det mesta i ett fingerknäpp, hur kan soldaterna tro att ett ynka maskingevär ska kunna stoppa en okänd farkost som INTE påverkas av högexplosiva missiler?

Jag ger "Battleship" betyget 6 / 10
Speltid: 2 tim 11 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar