måndag 23 april 2012

#167 The Incredible Hulk (2008)

På grund av en olycka under ett experiment med gammastrålning, transformeras dr Bruce Banner till en enorm grönhudad jätte så fort han får för hög puls. Samtidigt använder en soldat samma teknologi för att förvandla sig till en ondskefull version av originalet.

Det finns troligen ingen som skulle kunna göra den moderna Bruce Banner bättre än Edward Norton, han gör rollen helt fantastiskt. Det är dessutom inte bara filmens fans som tycker det, Norton själv älskade rollen som den flyende doktorn. Det finns många som tycker att det var ett bra byte att inte fortsätta med den senaste använda för Banners roll, nämligen Eric Bana, som gjorde samma karaktär riktigt dåligt. Någon som däremot har fått behålla sin roll som självaste Hulk är Lou Ferrigno, han har behållit röst-rollen ända sedan tiden då han faktiskt spelade Hulk. Precis som han fick göra i 80-talets tv-serie, spelar han i den här filmen ytterligare en roll, utöver rösten till Hulk, han spelar en säkerhetsvakt på universitetet, han som blir mutad med pizza.
     Något man i tidigare adaptioner inte fått veta är när Bruce förvandlas till Hulk, dvs hur hög hans puls måste komma för att gamma-strålningen ska sätta in effekt. Det är förövrigt 200 slag per minut. Något annat roligt är när Bruce sätter sig vid datorn på universitetet och loggar in som Elizabeth, då dyker det upp en ruta för säkerhetsprogrammet på den datorn, kan det vara ett sammanträffande att programmet som används är Norton?
     Hur kan det komma sig att byxorna Bruce har på sig aldrig slits i stycken när han växer till många gånger större, medan skjortan blir till slamsor på direkten. Skjortan är ju av ett så mycket mer flexibelt tyg än vad jeans är. Men om vi nu säger att byxorna kan töja ut sig till den storleken, när han sedan blir  människa igen, hur kommer det sig att byxorna också går tillbaka till ursprungsstorlek, borde inte de vara extremt uttöjda i så fall och inte passa honom för fem öre?

Supervillain: The Abomination

Stan Lees roll: Man som dricker ur en vattenflaska i Milwaukee

Jag ger "The Incredible Hulk" betyget 9 / 10
Speltid: 1 tim 52 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar