söndag 29 april 2012

#173 Happy Feet Two (2011)

Mumbles son Erik brottas med att hitta sin talang i Kejsarpingvinernas värld. Samtidigt upptäcker Mumble, hans familj och vänner ett nytt hot mot deras hem, ett hot som kommer kräva att alla samarbetar för att lyckas avvärja.

Höjdpunkterna i filmen var de två små krillen, Bill och Will. Man kunde alltid se fram emot att få se nästa scen med dessa två små krabater som är inställda på att trotsa naturens gång, näringskedjan och hela sin egen existens. Vad som kan överraska lite mer är att deras röster görs av Matt Damon och Brad Pitt.
     Visste man inte om innan att detta är en Warner Brothers-produktion hade man helt klart kunnat tro att det är en Disney-film, med tanke på att hälften av all dialog i filmen är sång, inte så stor skillnad från Disneys filmer där det också förekommer väldigt mycket sång.
     En fin film, lite roligt att få se hur fortsättningen på första filmen fortsätter. Mumble ser fortfarande precis likadan ut som i första filmen, han har ännu inte kommit i den vuxna kejsardräkten, när alla andra har gjort det... skumt... Men det är kanske för att barnen som tittar på filmen ska känna igen sin pingvin-hjälte. Tyckte man om första filmen om Mumble, så kommer man med största sannolikhet inte ha något emot den här heller.

Jag ger "Happy Feet Two" betyget 7 / 10
Speltid: 1 tim 40 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar