tisdag 24 april 2012

#168 Iron Man 2 (2010)

På grund av sitt superhjälte alterego, måste Tony Stark brottas med dödliga problem involverande regeringen, hans egna vänner och nya fiender.

Skådespelet ser bra, Mickey Rourke spelar den nya superskurken Whiplash, ett riktigt bra val för den rollen. Alla roller har fått behålla sina skådespelare, förutom Rhodey, det är inte längre Terrence Howard som spelar den amerikanska officeren, utan nu är det Don Cheadle. Varför byta någon som gjorde ett bra jobb?
     När Vanko tagit över drönarna och War Machine och attackerar Iron Man och expot, är det förvånansvärt lite civilister som omkommer. Vilket är väldigt konstigt, eftersom det flyger högkalibrig ammunition typ överallt och missiler och andra explosiviteter flyger hit och dit.
     Det är inte bara Whiplash som får göra ett framträdande här, även superhjältarna War Machine och Black Widow. Nu är det troligen bara The Avengers som kommer ha fler superhjältar under samma speltid i den här serien. Men att ha många superhjältar betyder inte att slutstriden kommer vara lång eller ens tillfredsställande. Iron Man och War Machine besegrar först sitt problem med "hammerroids", vilket bara är en strid inte slutstriden. När drönarna besegrats kommer Whiplash in med sin uppgraderade dräkt, och på inte speciellt lång tid (ganska precis två minuter) besegras skurken. Det ballaste under den striden är det avslutande slaget som Iron Man, tillsammans med War Machine, men som sagt så är inte detta slag tillfredsställande.
     I slutet av filmen när Tony Stark anländer till Avengers högkvarter för att möta Nick Fury, kan man på skärmarna runt om i rummet se bl.a. en nyhetssändning från The Incredible Hulk (när Hulk slåss mot amerkianska soldater vid universitetet, och Blonsky för första gången får en provsmak på sina nya krafter), denna nyhetssändning spelade de in på nytt inför den här filmen för att kunna ha med just i den här korta visningen av en tv-skärm. På en annan monitor kan man se en världskarta, där alla kända superhjältar befinner sig för tillfället. Bl.a. får man se positionerna för Captain America i New York, Thor i New Mexico, Iron Man i Los Angeles och Hulk i Storbrittanien.

Supervillain: Whiplash

Jag ger "Iron Man 2" betyget 7 / 10
Speltid: 2 tim 4 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar