söndag 22 april 2012

#164 Gwoemul (2006)

Ett monster dyker upp ur Seouls Han floden och koncentrerar all sin uppmärksamhet på att attackera folk. Ett offers kärleksfulla familj gör allt de kan för att rädda henne från dess klor.

Det är sagt att den här ska vara en av tidernas bästa monsterfilmer, det är åtminstone vad som står på fodralet till filmen. En av anledningarna till detta skulle kunna vara pga hur man låtit karaktärerna framföras, det är som om den här filmen är mer "realistisk", om man nu skulle kunna kalla en monsterfilm för realistisk. Här börjar inte en eller flera karaktärer och blir snabbt smarta och lär sig allt de måste veta, här börjar den istället med en grupp möjligt vanliga människor men det är bara ett fåtal som lär sig något, huvudkaraktären stannar lika korkad och t.o.m. med en aningen patetiskt eller löjligt uppförande. Det är något befriande att se detta till skillnad från det gamla vanliga.
     Spännande idé för ett monster och sättet det skapas. Ett lätt sätt att införa denna människoätande best i en av de tätast monsterbefolkade världsdelarna som finns: en stor dumpning av giftiga kemikalier rakt ner i avloppet. Animationerna av monsteret ser för det mesta bra ut, det är endast i några närbilder där texturen på monstret får lite av en sämre animerat utseende som kan ses i många filmer med en mindre budget att tillstå.

Jag ger "Gwoemul" betyget 7 / 10
Speltid: 1 tim 59 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar