måndag 23 april 2012

#166 Iron Man (2008)

När den rike industrialisten Tony Stark tvingas bygga en rustning efter en livshotande incident, han bestämmer sig tillslut för att använda den teknologin för att bekämpa brott.

Det är ganska fantastiskt att Tony går ifrån kraschlandningen med den första dräkten i en sanddyna i mellanöstern näst intill helskinnad, borde inte ett så pass långt fall i en dräkt på flera hundra kilo skada honom något rejält, om inte döda honom? Och inte bara skada hans ena arm lite, han dyker trots allt huvudstupa rakt ner i en hög med sand. Detta är dessutom inte enda gången han får en smak på närkontakt av tredje graden.
     När Tony ber Pepper byta ut reaktorn i hans bröstkrog så ska hon bland annat ta ut en koppartråd ur hålet, men inte rycka ur kopparspolen som tråden sitter fast i, hur tänkte han att hon skulle lyckas med det när tråden liksom en del av spolen?
     Den första inspelade filmen i jakten på att samla alla superhjältarna inför filmen The Avengers. Skådespelet är bra från alla parter, Jeff Bridges som skurken och Robert Downey Jr. som (super)hjälten och Gwyneth Paltrow som den vackra Pepper Potts. Jon Favreau står för den bra åstakomna regin, men han står inte bara bakom kameran, utan är en del av den cirkeln med regissörer som tycker om att ta åtminstone någon liten roll framför kameran också.

Supervillain: The Iron Monger

Jag ger "Iron Man" betyget 9 / 10
Speltid: 2 tim 6 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar