lördag 14 april 2012

#160 What's Eating Gilbert Grape (1993)

Gilbert måste ta hand om sin yngre bror och deras överviktiga mamma, vilket kommer i vägen när kärleken smyger sig på.

Leonardo DiCaprio spelar mentalt efterbliven väldigt bra, det är nästan att han "went totally retard" för att citera Tropic Thunder, och det är som de säger; "never go totally retard!". Visste man inte bättre kan man helt klart tro att han är vad han utger sig för att vara. Sen har vi mamman, hon är verkligen extremt överviktig, hur kan man låta det gå så långt att man inte ens kan komma ut ur huset längre? Då har det verkligen gått för långt, mil för långt. Att folk samtidigt inte har något hyfs, när hon åker in till polisstationen för att hämta Arnie, att de bara stirrar och skrattar och "viskar", det gör bara att alla i hennes familj mår jättedåligt.
     Det är lite roligt hur många skådespelare man känner igen, hur många åtminstone halvstora skådespelare som är med i Gilbert Grape. Johnny Depp och DiCaprio, Juliette Lewis, John C. Reilly, Crispin Glover, Mary Steenburgen och Kevin Tighe. Med tanke på hur många semikända skådisar som är med så är spelandet bra
     Handlingen här påminner en del om den i I rymden finns inga känslor. Storebror tar hand om sin efterblivne (dock inte samma mentala handikapp) lillebror, lillebror är den första att se den snälla tjejen som sedan blir tillsammans med storebror. Fast det är väl ioförsig I rymden finns inga känslor som liknar What's eating Gilbert Grape, med tanke på att den senare kom ut ca 17 år innan.

Jag ger "What's Eating Gilbert Grape" betyget
Speltid: 1 tim 58 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar