söndag 16 december 2012

#320 X2 (2003)

X-Men beger sig ut på jakt efter en mutant efter mordförsöket på presidenten och internatskolan för mutanter attackeras av militanta styrkor.

Inte närapå lika bra sin sin föregångare fortsätter historien om hur professor Xaviers mutanter försöker förhindra ett krig mellan människor och mutanter, när det finns en ledare på vardera sida som inget hellre vill än att den andra sida ska förintas. Skådespelet är någorlunda, men inte alls något märkvärdigt, Sir Ian McKellen och Patrick Stewart är som vanligt de två främsta i skaran. Handlingen fungerar, det är helt enkelt en klivsten till nästa film, man borde se den för att lättare begripa handlingen i sin helhet, men det är kanske inget man sätter sig för att se bara för att man vill se en bra film. Stuntsen och special effekterna är tyvärr ganska dåliga genom i stort sett hela filmen, ett par exempel på detta är scerna då internatet anfalls av Stykers styrkor och Wolverine hugger två soldater i  sidorna och "kastar"(?) dem bakåt, samt scenen när polisen kommer till familjen Drakes hus och Pyro attackerar de uniformerade med sin eldmanipulation.
     En av de få saker som faktiskt gör filmen värd att se, bortsett från att bättre förstå handlingen serien igenom, är Nightcrawlers introducerande, men främst de tidiga framträdandena av Phoenix i Jean Grey när hon börjar tappa in i sin potential i mitten samt främst slutet av filmen, åtminstone om man är en beundrare av X-Men-serierna.

Jag ger "X2" betyget 5 / 10
Speltid: 2 tim 13 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar