tisdag 4 december 2012

#310 Moon (2009) [2]

Astronauten Sam Bell råkar ut för ett konstigt möte under slutet av hans tre år långa tjänstgöring på månen, där han tillsammans med sin dator GERTY, skickar tillbaka paket med en mineral som hjälpt vår planet med ett stort elproblem.

Man skulle aldrig kunna tänka sig hur det skulle vara att spendera tre år själv, utan något annat sällskap än en robot, om man inte råkat ut för något som påminner om en sån upplevelse. Om man dessutom finner att man inte är den första "jag" som spenderat de tre åren på denna bas.
     Sam Rockwells prestation som Sam Bell är helt klart bra nog för att det ska vara värt att se filmen. Han spelar sina två aktiva jag med en bra övertygelse, den första som den lite småknäppa killen som varit ensam alldeles för länge, och den andra som nyligen kommit fram och direkt fått överraskningen om den tidigare Sam. Vid första åhörande skulle man inte kunna gissa att det är Kevin Spacey som gör rösten till den vänliga roboten GERTY. Utöver dessa två är det nio andra skådespelare som deltar i uppbyggnaden av Moon-världen, även om ingen av dessa är med tillräckligt mycket för att göra ett större intryck är Sams växter.

Jag ger "Moon" betyget 8 / 10
Speltid: 1 tim 37 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar