måndag 31 december 2012

#342 The men who stare at goats (2009)

En reporter i Irak kan just ha funnit sin story när han möter Lynn Cassady, en kille som påstår sig vara en före detta soldat i amerikanska arméns "New Earth Army", en enhet som använder sig av övernaturliga krafter i sina uppdrag.

Inte en komedi för alla, men för de som uppskattar den är den störtrolig, en film man sent kommer glömma som tittare. Det finns en hel del mer eller mindre roliga hintar till andra filmer, en av dessa (som inte är det minsta subtil) är Ewan McGregor och det faktumet att hans karaktär inte vet vad en jedi är. Det är inte bara manuset som är riktigt bra, de flesta av de större rollerna är innehavda av några av Hollywoods större namn idag. Allt är inte påhittat (även om man kan hoppas på att det som verkar påhittat är påhittat), utan man har tagit med riktiga, verkliga händelser ur historien.
     För att återvända till hela Star Wars-grejen med den här filmen så finns det en hel del paralleller, hintar och annat kul som dras till just denna enormt populära filmserie, vilket gör att det kan bli en intressant film för alla Star Wars-fans att se. För att nämna ett par har vi den (nämnda ovan) å så uppenbara Obi-Wan Kenobi som inte vet vad en jedi är för något, bara det är något man kommer kunna skratta åt en lång tid framöver. Men sen tar de även svängen att Lynn finner sig ha rört vid "the dark side" när han stirrat lite för hårt på geten.
     Det är helt klart en film man borde se, speciellt om man inte sett den tidigare. Är man dessutom ett fan av Star Wars-genren så är det nästan av ett måste att se denna här.

Jag ger "The men who stare at goats" betyget 9 / 10
Speltid: 1 tim 34 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar