torsdag 6 december 2012

#313 The 6th day (2000)

En man snubblar in i en klon av sig själv och upptäcker att han hamnat mitt i en konspiration som innefattar att kloner ska ta över världen.

Två filmer med Arnold Schwarzenegger kan vara underhållande från till och då, men en film med två Schwarzeneggers tar nästan priset. Han må inte vara den bästa skådespelaren i världen, därför får han så ofta spela actionhjältar, men tillsammans med manuset blir det en bra film trots att han inte har några större skjutvapen än sin högra knytnäve och en laserpistol.
     Filmhistorien är uppbyggd av ett helt gäng sci fi-rullar och en stor bit av sci fi-kakan består av en hälsosam dos av krämiga kloner, men alla uppfattningar om hur klonerna ska vara är lika olika som variationen bland snöflingor: i grund och botten är de desamma, det vill säga de ska vara kopior av någon och alla ska se likadana ut. Men utöver detta är variationen ändlös, det är alltid skoj att få se en ny (även om filmen inte är ny) variation över hur författarna tycker att synen på kloner borde vara.

Jag ger "The 6th day" betyget 8 / 10
Speltid: 2 tim 3 min


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar