tisdag 11 december 2012

#317 A Knight's Tale (2001)

Efter att hans mästare dött, önskar en väpnare ändra sitt öde, driven av hunger efter mat och ära kommer han upp med en ny identitet som riddare.

Filmen kretsar mycket kring rockmusiken, filmen börjar med att åskådarna till tornerspelen sjunger låten We Will Rock You, av Queen. Att kombinera detta rockframhävande tillsammans med den möjliga hyllningen till ridderlighet och tornerspelen som var stort under 1300-talet gör filmen till trevlig underhållning, speciellt med tanke på det väldigt bra skådespelet huvudrollistan tar till bordet, däribland Heath Ledger, Rufus Sewell och Paul Bettany gör de bästa seriösa rollerna, medan Alan Tudyk helt klart gör den roligaste och mest minnesvärda (däribland med sin replik "It's called a lance. Hello?") karaktären i hela filmen. Något som däremot är lite av en besvikelse är det faktumet att Shannyn Sossamon spelar den nobla kvinnan Jocelyn (Ledgers stora kärlek), det framgår aldrig var hon ska tillhöra nobaliteten, men hon ser inte brittisk ut och inte heller överdrivet fransk, då detta är de två främsta länderna i vilka filmen utspelar sig.
     Även om man som tittare inte är en speciellt stor beundrare av fantasy- eller historisk film så kommer man med stor möjlighet tycka om  denna romantiska komedi. Det är inte bara kombinationen av rock och riddare som gör filmen till det fina verk den är, den ger ett möjligt bidrag till historieböckerna (med lite glans såklart); det är tänkt att handlingen ska utspela sig under det halvår som Geoffrey Chaucer (en brittisk författare som ses som den främsta poeten under medeltiden) var försvunnen, och detta ska vara en möjlig förklaring till vad som hände under dessa sex månader.

Jag ger "A Knight's Tale" betyget 9 / 10
Speltid: 2 tim 12 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar