måndag 3 december 2012

#305 Les visiteurs (1993)

En medeltida adelsman och hans betjänt transporteras in i framtiden av en senil gammal magiker. Han söker hjälp från sin ättling för att försöka återvända till sin egen tid, samtidigt som han försöker acceptera de kulturella och teknologiska skillnaderna mellan hans tid och vår.

Orginalet om den franska riddaren och hans väpnare som av misstag skickas tusen år in i framtiden. De flesta skådespelarna är ganska medelmåttiga, men Jean Reno och Christian Clavier spelar sina förvirrade medeltidskaraktärer på ett tillräckligt övertygande sett för att man ska finna filmen rolig, samtidigt som den inte blir för löjlig. Handlingen är svårslagen i de flesta fall, främst parets första möte med en bil på en landsväg intill skogen där de vaknade upp i framtiden. Filmen är en stark rekommendation för alla att se, man kommer inte kunna lämna soffan utan att ha fått sig åtminstone ett ordentligt skratt under de knappa två timmarna som filmen håller på.
     Åtta år efter Les visiteurs gjorde Hollywood en remake på denna komedi, de använde sig av samma grundstory och behöll till och med huvudskådespelarna Reno och Clavier. Denna film döptes till Just visiting. I Frankrike spelade man in uppföljaren till denna, Les couloirs du temps: Les visiteurs 2, 1998 och en tredje (Les Visiteurs 3) i serien är beräknad under 2014

Jag ger "Les visiteurs" betyget 7 / 10
Speltid: 1 tim 47 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar