måndag 3 december 2012

#306 Just visiting (2001)

En riddare och hans väpnare härjas av en ond häxa, till hjälp tar de av en trollkarl som av misstag skickar in dem i framtiden där de måste ta hjälp av riddarens ättling för att komma hem till sin egen tid igen för att bekämpa häxan.

Den amerikanska remaken av den franska 90-talsfilmen Les visiteurs som även den hade Jean Reno och Christian Clavier. Det finns både skillnader och stora likheter filmerna emellan. En av de största likheterna är att ättlingen han träffar i framtiden är hans fästmös doppleganger, en av de största skillnaderna är att det i den franska är brudens far som av misstag dör, medan det i den amerikanska är bruden själv som förlorar sitt liv till Renos hand. Vissa repliker är till och med direkt tagna från sitt original från åtta år tidigare. Men till största delen har man tagit de populäraste och mest igenkännbara delarna från den franska och satt ihop dem tillsammans med lite kuriosa för att de bättra ska passa samman, så har man fått den amerikanska versionen.
     Har man inte sett originalet kommer man med största sannolikhet att tycka om denna, har man däremot sett Renos och Claviers första försök till denna historia kommer man bli aningen besviken över att de plockat isär den så som man gjort, även om den fortfarande är rolig nog att se åtminstone någon gång.

Jag ger "Just visiting" betyget 6 / 10
Speltid: 1 tim 28 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar