fredag 2 december 2011

#58 Tactical Force (2011)

En övning för LAPDs SWAT går helt fel när de plötsligt står öga mot öga med två rivaliserande gäng i en övergiven lagerbyggnad, med inget annat än lös ammunition.

Undra varför skurkarna i amerikanska actionfilmer så ofta är av ryskt eller tyskt ursprung. Här är det istället några italienare istället för tyskar, och självklart finns ryssen med.
     Något de lagt till för att försöka få mer effekt under två slagsmåls scener är att skaka till kameran när t ex slag träffar eller att någon faller i golvet. Men det är bara slagsmålsscenerna mellan Steve Austin och den stora killen från vardera gäng där detta förekommer. Men allt det gör är att få det att se löjligare ut, för man kan se att de inte är tillräckligt tunga för att få marken att skaka så mycket som den måste göra för att bilden ska skaka till så mycket som den gör. I övrigt ser det ut att vara lite lågbudget, det är inspelat i en matvarubutik, ett par scener inne i ett kontor och typ 85% är i eller runt den lagerlokal som filmen utspelar sig i. Skådespelet är okej, bättre från vissa mindre bra från andra, men de ser åtminstone ut att kunna hantera sina vapen.
     Undra hur det känns att spela mot sin äkta hälft, bokstavligen spela mot denne. Lexa Doig spelar den kvinnliga rollen i SWAT teamet, medan Michael Shanks spelar den ledande ryssen. Visst att de är professionella skådespelare, och de vet att allt bara är på låtsas. Men det borde ju ändå kännas aningen weird att t ex rikta ett vapen mot och hota sin fru/man...

Jag ger "Tactical Force" 5 / 10
Speltid: 1 tim 31 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar