lördag 17 december 2011

#74 The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005)

Fyra barn reser denom en garderob, till det mystiska landet Narnia. Där får de lära sig om sitt öde att fria Narnia från den onda häxan, med hjälp av ett legendariskt lejon.

En rätt bra film om man tycker om fantasyäventyr, om jag inte minns helt fel så följer filmen även boken ganska bra. Det är fantastiskt hur de fått med alla mytomspunna varelser, och även detaljer kring dessa.
     Något som däremot kan förbrylla en del är hur snabbt de lär sig hantera sina vapen, främst Peter. På vad som antagligen bara är några få dagar, som mest, så lär han sig att slåss med svärd, iförst rustning, mot en väldigt skillad svärdskämpe, drottningen. Hon slåss ju dessutom inte bara med ett svärd, som Peter, hon slåss med två, vilket kräver än mer träning. Inte nog med att han blir svärdsmästare på ett par dagar, han lär sig dessutom att kasta spjut, och träffa en flygande varelse många 10tal meter upp i luften. Killen måste vara något slags supergeni.
     Sen har vi Edmunds uppförande, verkligen inte okej. Inte nog med att han förråder Tumnus och sin familj, han gör det för godis. Det måste vara något slags rekord i dum och dålig anledning till att förråda någon. Visst, han blir lovad tronen över Narnia också, men det är ju främst de turkiska konfekterna han gör det för.

Jag ger "The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe" betyget 7 / 10
Speltid: 2 tim 23 min)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar