torsdag 22 december 2011

#79 The Bourne identity [3] (2002)

En fiskebåt hittar en natt en man de tror är död flytandes långt ut till havs, mannen är skjuten två gånger i ryggen, men det visar sig att han lever. Mannen har inget minne av vem han är, men han har kunskap som verkar sitta i benmärgen. Snabbt upptäcker han att han är jagad, och att det finns folk som försöker döda honom. Nu använder han alla medel för att försöka lista ut vem han är och vad "Treadstone" är för något...

Helt klart mer av en actionfilm än sin namne från -88.Även fast båda filmerna är baserade på samma bok, så är det egentligen bara grundhandlingen som är densamma: Man utan minne, men med stora kunskaper i dödande, jagas av Treadstone, slår följe med kvinnan Marie, i början är han i Schweiz, men till större delen befinner de sig i Frankrike, främst Paris. Men här finns det ingen man som heter Carlos, och Jason är här en "osynlig" lönnmördare, inte bara en poser.
     Matt Damon gör en bra prestation, han passar definitivt för den här sortens roll, åtminstone för just den här rollen. Han har lite av ett soldatigt utseende, iaf när han ska jaga rätt på mannen utanför Paris, på fältet. Hur som helst en tuff film, rekommenderas för de som tycker om action och lite mysterium inblandat i kakan.

Jag ger "The Bourne identity" betyget 7 / 10
Speltid: 1 tim 59 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar