torsdag 1 december 2011

#57 Catfish (2010)

Den 24åriga fotografen Nev, från New York, har ingen aning om vad som väntar honom när 8åriga Abby från Michigan kontaktar honom via Facebook. Hon vill ha hans tillåtelse att måla en av hans fotografier. När han får den enastående målningen på posten, inleds en vänskap mellan Nev och Abbys familj. Men det blir verkligt intressant när Nev utvecklar en internet-romans med Abbys äldre syster Megan, en konstnär (såväl målning, dans som musik) och modell. Driven av några uppenbarelser om Megan, beger sig Nev och hans kompisar på en roadtrip för att söka efter sanningen.

Dokumentären visar verkligen hur lätta det kan vara att lura och bli lurad på internet. Speciellt när den lurande personen sätter sig in i rollen som den byggt upp och lyckas hålla koll på alla olika personer som är en del av den världen som han/hon fantiserat upp.
     Filmen är snyggt gjord, den är filmad med såväl liten digitalkamera som med handburen, riktig filmkamera. När gänget närmar sig Michigan grips man verkligen med i historien och kan känna en viss nervositet för grabbarna när de närmar sig sitt mål. Men den känns samtidigt som en mockumentär till och från, istället för den dokumentär som den utger sig för att vara. Filmen må vara ganska bra, men den är verkligen inte tillräckligt bra för att titta på fler än en gång.

Jag ger "Catfish" betyget 5 / 10
Speltid: 1 tim 27 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar