torsdag 15 december 2011

#70 Die Hard (1988)

New Yorks polisofficer John McClane ger en grupp terrorister en dos av deras egen medicin, när de har tagit gisslan i en kontorsbyggnad i Los Angeles.

Det här ska vara en av de bästa filmerna någonsin gjorda, ur ljud-synpunkt. Det finns de som inte helt håller med i detta, vissa tycker att det är den bästa filmen någonsin gjord, punkt. Debutfilmen för både Bruce Willis och Alan Rickman, och man förstår varför de får många stora roller efter den här filmen, riktigt bra jobbat killar! Riktigt bra action film, rekommenderas varmt för alla Willis-fans.
     Om någon anropar på en nödfrekvens på radion, stressar säger att det befinner sig terrorister i en byggnad och de håller gisslan, borde man inte bli lite fundersam då? Men om man nu inte blir det med en gång, borde man åtminstone inte förstå att något är fel när man plötsligt hör massor med skjutvapen avfyras i bakgrunden? Poliserna i växeln som tar emot McClanes nödrop är ju inte speciellt bra på sitt arbete, med tanke på hur hon agerar när hon tar emot det. Det värsta är ju dessutom att det finns sådana människor i nöd-växeln på riktigt också. Fy skäms!!

Jag ger "Die Hard" betyget 8 / 10
Speltid: 2 tim 11 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar